Life Beyond

Käytännön Asiat

Säännöt

Pelaamisen säännöt

 1. Toisten rajoja tulee kunnioittaa. Oletusarvoisesti kehenkään ei saa kajota väkivaltaisesti, uhkaavasti, tai seksuaalisella vireellä, edes in-game, ellei asiasta ole sovittu. Käykää läpi ennen peliä, mitkä ovat henkilökohtaiset rajanne kunkin kontaktin pelaamiseen. Pelinjohto auttaa rajojen sopimisessa ennen peliä.
 2. Peleissä keskitytään erityisesti tunnelmointiin ja elävöittämiseen, sekä hahmojen sisäisten maailmojen tutkimiseen. Pelaa niin, että luot itsellesi ja muille hyvän kokemuksen.
 3. Käytä turvamekaniikkoja (esim. liikennevalot) hyvällä maulla ja mieluummin liian helposti kuin liian myöhään. Mikäli jokin pelitilanne vaatii rauhoittamista tai intensiteetin laskua, siihen on reagoitava välittömästi. Tilanteiden eskaloimiseen taas on hyvä olla kaikkien osallisten suostumus. Turvamekaniikat eivät siis tarkoita, että peliä saa eskaloida oman mielen mukaan siihen asti, että joku uskaltaa käyttää turvasanaa.
 4. Älä oleskele in-game alueella off-gamessa: se pilaa nopeasti muiden pelin. Jos off-gamelle on tarvetta, noudata seuraavia sääntöjä:
  1. Off-game signaloidaan pelin aikana nyrkillä pään päällä. Off-game-merkkiä näyttävä henkilö ei reagoi pelin tilanteeseen eikä häneen reagoida pelin sisäisesti tuona aikana.
  2. Off-game-tilaan voi hakeutua, jos haluaa levätä tai puhua off-game asioista pidemmin. Mikäli haluaa ottaa pidemmän tauon pelistä, siitä on hyvä ilmoittaa pelinjohdolle pelin aikana.
  3. Perustarpeet (syöminen, vessassa käynti jne.) hoidetaan lähtökohtaisesti in-game. Tupakkapaikka pyritään pitämään off-game-alueena.
  4. Pelissä on lupa tarkastaa in/if/off-game, onko jokin tilanne ok, jos muut turvamekaniikat unohtuvat
  5. Pidä hahmosi ja itsesi erillisinä asioina. Joillekin tietyt asiat ovat ok pelissä, mutta tämä ei tarkoita, että ne ovat ok myös off-game.

Pelin ulkopuoliset säännöt

 1. Pelitapahtuman aikana noudatetaan Suomen lakeja sekä tervettä maalaisjärkeä.
 2. Tapahtuma on päihteetön; tupakointi on sallittu vain sille osoitetulla paikalla.
 3. Turvallisuus on tapahtuman aikana etusijalla. Pelin aikana ei hyväksytä peliin kuulumatonta asiatonta käytöstä, häirintää tai kiusaamista. Kunnioitathan toisten rajoja.
 4. Jos koet, että toinen pelaaja on käyttäytynyt vaarallisesti / häiritsevästi, ilmoita asiasta pelinjohdolle mahdollisimman pian.
 5. Toisen omaisuutta ei saa oikeasti vahingoittaa; mikäli niin sattuu käymään, pelaajat sopivat asian keskenään.
 6. Pelipaikan irtaimistoa tai rakenteita ei saa vahingoittaa, Jos näin käy, tulee siitä välittömästi ilmoittaa pelinjohdolle. Rikkoja korvaa täysimääräisesti aiheuttamansa vahingon. Pelaajia ei ole vakuutettu pelin puolesta.
 7. Pelialueella on joitain alueita, jotka eivät ole in-game, tai joihin ei saa kulkea. Näistä ilmoitetaan ennen peliä paikan päällä.
 8. Keittiössä kulkua vältetään parhaan mukaan ja sieltä poistutaan heti, jos keittiöhenkilökunta niin pyytää.
 9. Omat jäljet ja sotkut siivotaan

Muistakaa yleinen siveys ja ihmisten henkilökohtainen tila. Huonosti käyttäytyvät henkilöt voidaan poistaa alueelta pelinjohdon toimesta.

Meta- ja turvatekniikat

Pelissä tullaan käyttämään erilaisia metatekniikoita (kuten magian simulointi) sekä turvamekaniikkoja (kuten liikennevalot). Tarkemmat infot näistä tulevat lähempänä peliä.

Korona

Otamme peliä järjestäessämme huomioon ajankohtaiset korona-rajoitukset ja suositukset.

Toivomme, että saavut peliin vain täydellä rokotesuojalla ja huolehdit esimerkiksi käsien huolellisesta pesemisestä pelin aikana.

Tämänhetkisen tilanteen valossa uskomme, että peli järjestyy suunniteltuna ajankohtana. Mikäli koronatilanne kuitenkin muuttuu pahemmaksi, pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään pelin muuttuvia tilanteita huomioiden. Olemme myös valmiita siirtämään pelin vuoden 2023 kesälle/syksylle, mikäli tilanne niin vaatii.

Pelipaikka

Pelipaikkana toimivat Muhasaaren Teatterin tilat. Käytössä on kolmikerroksinen päärakennus, kaksikerroksinen aitta sekä navetan ylinen, joka on remontoitu teatterikäyttöön.

Pelipaikalla majoitutaan osittain sängyissä, osittain lattiamajoituksessa. Majoituspaikat sovitaan pelaajien kanssa etukäteen jokaisen tarpeita parhaamme mukaan tukien. Majoittuminen tapahtuu päärakennuksessa ja lämmitetyissä aitoissa. Mikäli haluat yöpyä pelipaikan ulkopuolella, ilmoita tästä pelinjohdolle erikseen, ja varmista että lähdöstäsi tiedetään aina kun poistut pelipaikalta. Myös teltassa majoittuminen on sallittua, mutta jokaiselle riittää kyllä tilaa lattiamajoituksesta! Nukkumisjärjestelyt siivotaan pois tieltä pelin ajaksi lauantaina.

Peseytyminen tapahtuu päärakennuksen puusaunassa (saunassa on juokseva vesi.) Järjestämme saunavuorot, ja pyydettäessä pesutiloja voi käyttää myös yksin. Päärakennuksen wc-tiloissa on myös suihku, mutta rajallisten wc-tilojen vuoksi suihku ei lähtökohtaisesti ole käytettävissä pelin aikana.

Vessoja on kaksi: päärakennuksen vesivessa sekä aittojen ulkohuussi.

Ikävä kyllä pelipaikka ei ole esteetön. Talossa on useita portaita, eikä kaikissa portaissa ole kunnollisia kaiteita. Kyseessä on vanha omakotitalo ja sen pihapiiri: tilat ovat paikoittain kapeita ja ahtaita. Pelissä tulee olemaan käytössä ääni- ja valoefektejä. Pelitilojen ilmastointi ja lämmitysmahdollisuudet ovat sellaiset, kuin vanhoissa omakotitaloissa yleensäkin: kylmällä paikan saa lämpimäksi, mutta kuumalla ilmalla tilan viilentäminen on hankalaa. Pelin ajaksi järjestetään off-game huone, jonne voi tulla rauhoittumaan, mutta tilojen rajallisuuden vuoksi emme voi taata, että käytettävissä olisi hiljaisia huoneita esimerkiksi aistiyliärsytyksen helpottamiseen. Pelipaikalla on eläimiä (kissa, ulkona asuvia kanoja). Jos sinulla on kysyttävää esteettömyydestä, tai tarpeita joihin ei ilmene vastausta tästä listasta, ole yhteydessä meihin, niin vastaamme mielellämme!

Pelipaikalle kulkeminen on pelaajan vastuulla. Paikalle ei kulje julkista liikennettä, ja osa matkasta kuljetaan lossin kyydissä. Tilaa autojen parkkeeraamiseen on rajallisesti, ja osa autoista saatetaan joutua parkkeeraamaan kauemmas pelipaikasta. Matkaa Savonlinnan keskustasta on noin 17km, mutta lossin takia matkaan kannattaa varata noin 40min. Lossin tauot ovat klo 9-9:20, klo 11:30-11:50, klo 16:30-16:50 ja klo 19:30-19:50.

Pelipaikka koostuu kolmesta rakennuksesta ja ulkona sijaitsevasta kodasta. Rakennukset ovat seuraavat:

Päärakennus

 • Rakennuksessa pelataan in-gamen aikana
 • Päärakennuksessa sijaitsee keittiö, vesivessa sekä peseytymistilat
 • Osa majoituksesta tapahtuu päärakennuksessa
 • Off-game huone sijaitsee joko täällä tai aitassa
 • Pelinjohdon huone sijaitsee joko täällä tai aitassa

Lämmitetty Aitta

 • Rakennuksessa pelataan in-gamen aikana
 • Osa majoituksesta tapahtuu aitan huoneissa
 • Aitan tiloihin on jyrkät portaat/tikkaat!

Navetta

 • Navetan ylinen on käytössä in-gamen aikana
 • Navetan alakertaan pääsy kielletty, sillä siellä asuu eläimiä. Ethän häiritse niiden elämää!

Kota

 • Sijaitsee talon pihapiirissä
 • Kodalla voi pelata. Tulen sytyttämisen mahdollisuus katsotaan säätiedotteiden mukaan. Tulta ei saa sytyttää ilman, että asiasta kertoo jollekin pelinjohdon jäsenelle, ja sytytettyä tulta tulee vahtia.

Ruokailu

Peliin sisältyy ruokailu. Ruuat nautitaan joko in-game tai off-game.

Tarjoamme perjantaina vähintään iltapalan; lauantaina aamupalan, kaksi lämmintä ruokaa ja iltapalan; sekä sunnuntaina vähintään runsaan aamupalan (ja todennäköisesti myös lounaan). Allergiat ja ruokavaliot otetaan huomioon parhaan mukaan. Tarkemmat ruokalistat ilmoitetaan lähempänä peliä.

Tilaa oman ruuan kylmäsäilyttämiseen ei ole kovin paljon, mutta muuten omia eväitä ja herkkuja voi varata oman tarpeen mukaan! Merkitsethän kaikki omat ruokasi selkeästi!

Valokuvaaminen

Pelin aikaisesta valokuvauksesta sovitaan yhdessä pelaajien kanssa. Kuvia propeista ja pelipaikasta otetaan ennen pelin alkamista. Kuvien jakaminen tapahtuu rajoitetusti suljetulla kanavalla.

Aikataulu

Perjantaina pelipaikalle voi saapua 16 alkaen. Paikalla tulee olla klo 18 mennessä. Sunnuntaina paikalta poistutaan noin klo 16 mennessä.

Pelin in-game tapahtuu pääasiassa lauantain aikana.

Pelin tarkemmat aikataulut selviävät lähempänä peliä.

Pelimaksu

Normaali pelimaksu on 50e. Roolipeliyhdistys Perkunaksen jäsenille tarjotaan alennus 5e.

Tuetun osallistumisen liput ovat 35€ (lisätietoja kohdassa “kuinka pelaajat valitaan”.)

Pelimaksuun sisältyy peliin osallistuminen, ruokailu ja majoitus. Rahoilla katetaan pelipaikan käyttökorvaus, yhteiset ruokailut, sekä jonkin verran pelipaikan proppausta ja muita järjestyskuluja.